bezinning, bezieling, beweging

Wandelen voor de vrede

Wandel mee voor verbinding, compassie en medemenselijkheid op zaterdag 2 december om 14.30 uur vanaf Dominicanenklooster Huissen.

Verbinding, compassie en medemenselijkheid

De wereld staat in brand. Berichten over de oorlog dichtbij in Oekraïne en verder weg in het Midden-Oosten raken ons. De gruwelijkheden daar leiden tot een spiraal van geweld en ontmenselijking, waarmee verbinding en compassie verder uit het zicht verdwijnen. Met deze wandeltocht willen we ruimte creëren voor het collectieve gevoel van verbinding en medemenselijkheid. Iedereen die zich in deze boodschap kan vinden is welkom. Wandel je mee op 2 december?

Dominicanenklooster Huissen

Geïnspireerd door de vredewandeling eind oktober in Amsterdam, willen wij als Dominicanenklooster onze betrokkenheid met de actualiteit tonen. Het klooster is een plek voor iedereen, ongeacht religie of levensovertuiging. Met onze activiteiten en programma’s leveren we een bijdrage aan een meer liefdevolle samenleving. We kunnen de conflicten in de wereld niet oplossen, maar wel gezamenlijk verbinding, compassie en medemenselijkheid uitdragen.

Wat is de vredeswandeling?

Samen lopen wij, in stilte, een route van 4 km. Een ieder van ons denkt wellicht anders over de inhoudelijke betekenis van het woord vrede. Bij deze wandeling gaat het echter niet om de verschillen maar de gedeelde intentie voor medemenselijkheid, verbinding en compassie. Omdat verbinding in deze wandeling centraal vragen wij jullie om symbolen die een mening uitdragen thuis te laten. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen mening mag hebben. Echter kiezen we ervoor om elkaar op 2 december te vinden in stilte, verbinding en compassie. Als je een symbool wil tonen, vragen we je te kiezen voor de universele symbolen van vrede: de duif en de olijftak.

Praktische informatie

Verzamelen om 14.15 uur bij Dominicanenklooster Huissen, Kloosterlaan 1 (voor de ingang van de kapel). Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om samen een kopje koffie en thee te drinken in het klooster. Het is fijn als je je van tevoren aanmeldt via info@kloosterhuissen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *