bezinning, bezieling, beweging

Verstilling, omhelzing, compassie

De 2e lezing in de reeks Hemel en aarde zijn wij – online Advent en Kerstmis in Huissen. Tijdens deze reeks ontvangen deelnemers in de Adventsperiode 2 x per week een overdenking. Een keer als tekst en audiobestand en een keer een video. Aanmelden voor deze reeks kan ook nog via www.kloosterhuissen.nl/online-advent-en-kerstmis/

Het thema van deze eerste week is Verwachting: zwanger zijn van het geheim. Deze keer een video van Angela Stoof met de titel ‘Verstilling, omhelzing, compassie’
Angela Stoof is psycholoog en theoloog en met haar bedrijf ‘De milde organisatie‘ gevestigd in het Dominicanenklooster Huissen.

Je kunt de video van Angela bekijken via onderstaande link. 

Verstilling, omhelzing, compassie
De adventstijd staat bij uitstek in het teken van een vrouwelijke spiritualiteit. Het gaat over verstillen, ontvangen, in jezelf iets koesteren dat nog geen duidelijke gestalte heeft. In deze meditatie verkennen we onze mysterieuze binnenwereld aan de hand van een miniatuur en muziek van Hildegard von Bingen. Via haar vrouwelijke godsbeeld leren we hoe we thuis kunnen zijn in de compassievolle armen van God – en hoe we zelf compassie zijn.

De gebruikte muziek in de video is van Hildegard von Bingen, uit Symphonia harmoniae caelestium revelationum, uitgevoerd door Les Flamboyants.
– O frondens virga
– Hodie aparuit nobis clausa porta

De video is gemaakt door Misha Beliën, www.mishabelien.nl

Mayke Mars (www.arttobeyou.com) maakt bij deze reeks prachtige aquarellen. De titel van de aquarel voor de eerste week is: “Zwanger zijn van het geheim”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *