bezinning, bezieling, beweging

Online mini retraite ‘Verplicht in het nu’ met Erna Bakker

Aan het begin van de eerste lockdown, viel het klooster stil. Om ‘in verbinding te blijven’ met onze gasten en deelnemers ontstonden er creatieve initiatieven. Erna Bakker was één van de eerste retraite begeleiders die aan het initiatief deel nam om vanuit het klooster online retraites te verzorgen. Al voordat deze retraite ‘Verplicht in het NU’ online kwam, begeleidde Erna reeds vanuit haar eigen praktijkruimte zeven online mini retraites. Ze schreef hierover in haar nieuwsbrief:

Aan het begin van de eerste lockdown vroeg ik me af
wat ik kon doen. Het werken met groepen viel weg en
er kwam ruimte voor iets nieuws.
Het werd snel helder: video’s maken die ik mini retraites
noemde. Zeven weken achter elkaar, met elke keer een
nieuw thema. De thema’s zijn zo universeel dat ze nog
steeds actueel zijn:
Mag ik me goed voelen terwijl er zoveel lijden is?
Moet ik overal een mening over hebben?

Hier vind je ze nog een keer op een rij:
Zeven mini retraites. Kijk en doe mee!

Daarna bleef ik even stil. Althans naar buiten toe. De individuele gesprekken gaan gewoon door, online en in de praktijk. Sessies waar mooie transformaties plaats vinden.

Vorige week voelde ik het verlangen om weer met groepen te kunnen werken. Ik zocht naar een online oplossing. Legde de lat hoog, voelde onrust en zag leeuwen en  beren bij de technische uitvoering van het geheel. Om uit ‘dit gedoe’ te komen ging ik even het bos in
voor een wandeling.

Een uur later open ik mijn mailbox en vind daarin een mail van Dominicanenklooster Huissen (waar ik stilteretraites en workshops familieopstellingen geef) met de vraag of ik een online retraite wil geven.
Het onderwerp kan ik kiezen en de opname vindt plaats in het klooster. Er zal iemand zijn die de techniek, beeld en geluid verzorgd!

Wat een cadeau! Ik voel gelijk hoe het in me gaat borrelen. Een paar onderwerpen komen in me op. Ik bel een vriendin om te sparren en binnen een uur mail ik het klooster met een onderwerp en hoe
ik het voor me zie. Ik ben weer helder! En voel me dankbaar.

Tijdens de mini retraite ga het hebben over ‘Verplicht in het NU’
Wat doet het met je nu je minder plannen kunt maken, je minder zekerheid hebt voor de toekomst? Heb je het gevoel opgesloten te zitten, dat je leven on hold staat? Of voel je juist meer vrijheid en ontspanning nu er minder vast ligt?

In deze online retraite laat ik je zien en vooral ook ervaren hoe je in deze bijzondere tijd kunt terugkeren naar de stilte, de rust en de ontspanning die er altijd is.


Kijk hier de online mini retraite ‘Verplicht in het nu’ terug


Erna Bakker helpt je van ingewikkelde naar liefdevolle relaties! Ze laat je ervaren hoe je open en vrij kunt communiceren, de energie weer kan laten stromen waardoor er een gezonde verbinding ontstaat met jezelf én met de ander. Zij doet dit vanuit haar jarenlange ervaring als therapeute, relatiecoach en ervaringsdeskundige.
www.leefjevrij.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *