bezinning, bezieling, beweging

Over piekeren en wakker liggen

In China bleek dat de helft van de mensen zich na wekenlange quarantaine lusteloos, depressief, eenzaam en angstig voelde. Ook in ons land  worden hierover gegevens verzameld.

“Piekeren over de risico’s van een Corona besmetting, wakker liggen omdat je je zorgen maakt, denken aan welke erge dingen kunnen gebeuren. Ook als  je fysiek niet ziek bent kun je mentaal behoorlijk veel last hebben van de Corona crisis”. Zo meldde dezer dagen ons de Nieuws app van de NOS.

Psychologen worden inmiddels aangehaald om ons te voorzien van tips om in deze ongewone tijd  onze mentale gesteldheid gezond te houden.

Zorg voor structuur in je dag

Zorg voor structuur in je dag, Skype of FaceTime met bekenden, zorg goed voor jezelf en besteed aandacht aan je hobby’s en de dingen die je al lang wilde doen. Het zijn zo een paar tips die on-line worden uitgewisseld.

Maar misschien is de belangrijkste wel dat we open naar onze diepere angsten durven te kijken. Het gesprek durven aan te gaan en hulp durven te vragen.

Vraag om hulp

Het gastenverblijf van het Dominicanen klooster is normaliter bij uitstek de plaats waar we in een veilige ruimte in verstilling tot ons kunnen komen. En waar we in gesprek met elkaar kunnen gaan over dat wat de reflectie ons aan vragen en inzichten geeft.


Nu we in fysieke zin de plek niet kunnen aanbieden, is er nadrukkelijk de mogelijkheid tot een on-line contact. Heeft U behoefte aan een persoonlijk contact, laat het ons weten via dicklieftink@gmail.com

Dick Lieftink begeleider Dominicanen klooster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *