bezinning, bezieling, beweging

Het stille midden

We zitten in de zesde week van onze maxi retraite,
de intelligente lockdown.
Ik ben benieuwd hoe het met je gaat!

Heb je dinsdagavond ook naar premier Rutten gekeken?
Wat vond jij van wat hij vertelde? Bracht het onrust, opluchting, ongeduld of…….?
Wat er bij mij gebeurde vertel ik je in de
mini retraite van deze week:

Hoe kun je innerlijke rust (her)vinden in een tijd
waarin er zoveel verschillende meningen en ideeën
rondvliegen?

Wat vond je van de video?
Waar haakt het of waar word je geraakt?
Ik hoor het graag van je!
Wil je iets vragen of delen, mail me!


Verlang je naar een individuele sessie waarin jouw
vraag rondom stress, relaties helemaal centraal staat?
Zodat ik je kan helpen om te leren ontspannen, in
jezelf en in je relatie(s). Dat kan, juist ook nu!

Online ontmoeten we elkaar via skype (inmiddels ervaren dat dat prima gaat) of ‘gewoon’ in mijn praktijk in Ede. Uiteraard met 1 1/2 m afstand en wanneer je klachtenvrij bent. Bel of mail me als je wilt overleggen wat nu past.

Wil je één van de eerdere mini retraites (nog) een keer
bekijken. Hier vind je ze op een rij.

Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen!
Tot de volgende keer.

Lieve groet, Erna Bakker


Erna Bakker helpt je van ingewikkelde naar liefdevolle relaties! Ze laat je ervaren hoe je open en vrij kunt communiceren, de energie weer kan laten stromen waardoor er een gezonde verbinding ontstaat met jezelf én met de ander. Lees hier meer.

Reacties (6):

 1. Erica

  25 april 2020 at 17:36

  Mooi weer Erna. En voor mij heel herkenbaar. Ik ben nooit een meeloper geweest maar wel een kei in het meanderen. En met vooral de focus op de ander waardoor ik mijzelf heel lang verwaarloosd heb. Het is een ware ontdekking en een behoorlijke reis om in het midden bij mezelf uit te komen. Maar het lukt steeds beter. Vooral fijn om vaker te ervaren dat ook ik mezelf goed genoeg vind. Vergt wat oefenen maar dat geeft niet. Er moet niks!
  En vooral in relatie met mijn partner opent dit weer deuren waarvan ik dacht dat ze gesloten waren. Fijn hoor. Dus wederom dank voor je mooie verhaal. Heb ze allemaal met veel plezier gekeken en uit allemaal haal ik iets helende voor mezelf.

  • Erna

   28 april 2020 at 12:19

   Wat fijn om te lezen Erica. Vergt wat oefenen, schrijf je. Haha, dat lijkt me zacht uitgedrukt en ja, er moet niks.
   Heerlijk om te ervaren hoe jouw weg naar binnen ook weer deuren opent in je relatie. Alle goeds en warme groet, Erna

 2. natascha

  28 april 2020 at 17:37

  fijn dat je deze ook deze bestaande mogelijkheid toot aan velen. raakt aan hb/ intuitie/ kleurenliefhebben. Hoop dat we allemaal onze wereld meer zo breed leren benaderen (in huidige situatie zéker een must)
  mooie video hierover net voor de jouwe gezien: https://youtu.be/UsBhLPcKUyI

  ps ipv zwartwit – midden- meanderen als lijn met twee kanten zou een cirkelvorm mij ook aanspreken, maar ben er nog niet achter wat er aan de andere kant van stille midden zou staan, wellicht het genuanceerd uitspreken/ delen wat jij nu doet?

  hatelljke groet

  • Erna

   1 mei 2020 at 14:20

   Dank je voor je reactie Natascha. Benieuwd hoe jouw cirkel eruit gaat zien. Fijne dag en hartelijke groet, Erna

 3. Marion

  28 april 2020 at 21:50

  Dank je wel, Erna, voor je verhelderende video. Ik heb ook in mijn leven vaak last gehad van het feit dat ik niet altijd duidelijk stelling kon nemen. Voelde dat ook als een zwakheid. Inmiddels (dat mag nu ook wel want ik ben 73) weet ik dat ‘niet weten’ of ’twijfelen’ bij mij hoort en ik heb het geaccepteerd. Het is zelfs vaak zo dat ik me een beetje erger aan mensen die het allemaal wèl zo goed weten. En ik had ook vaak spijt als ik me door anderen tot een te snel oordeel had laten verleiden.
  Ik vond het fijn te horen dat er meer mensen zijn zoals ik en dat dit goed is.
  Hartelijke groet,
  Marion

 4. Erna

  1 mei 2020 at 14:31

  Dank voor je mooie reactie Marion. Fijn dat je voelt dat niet weten bij je hoort. Een stille kracht in jou!
  Hartelijke groet, Erna

Gesloten reacties.