bezinning, bezieling, beweging

Een online mini retraite

Beste lezer,

Ik ben benieuwd hoe het je vergaat in deze bijzondere tijd.
Eén ding is zeker, alles gaat anders dan gedacht, anders dan gepland. En we hebben ons ertoe te verhouden.
In plaats van met een groep op retraite in het
klooster in Huissen, ben ik nu thuis.
Dat bracht me op het idee om een mini retraite
vanuit huis te doen. Samen met jou.

Een mini retraite. Doe je mee? https://youtu.be/SkV7-WjrNn0

In de video vertel ik je hoe belangrijk het is dat je je angst durft te voelen (zonder in paniek te raken!). En welke waarde stilte en rust heeft voor jou, juist nu het buiten ons allesbehalve stil is. Met een hele praktische oefening om direct meer innerlijke rust te ervaren.

Meditatie voor meer rust in je hoofd en je lijf: https://soundcloud.com/user-816170433/uit-je-hoofd-in-je-lijf

Laat me weten wat je raakt en of de oefening je helpt. Hoor graag van je. Zorg goed voor jezelf. Selfcare first. Daarmee zorg je ook het best voor je naasten! Tot de volgende keer.

Lieve groet, Erna Bakker


Erna Bakker helpt je van ‘ingewikkelde’ naar liefdevolle relaties!
Ze laat je ervaren hoe je open en vrij kunt communiceren, de energie weer kan laten stromen waardoor er een gezonde verbinding ontstaat met jezelf én met de ander
. Zij begeleidt regelmatig retraites in klooster Huissen. Meer informatie kunt u vinden op haar website https://www.leefjevrij.nu/

Reacties (6):

 1. Jessie

  24 maart 2020 at 15:53

  Wat een fijne meditatie Erna. Wat een verademing om mijn hoofd in mijn schoot te mogen leggen.ik heb mijn hoofd heen en weer gewiegd.het was erg rustgevend..
  Heel hartelijk bedankt.

  • Erna

   17 april 2020 at 19:06

   Fijn om te horen Jessie. Ja, een verademing als ons hoofd mag rusten en liefdevol wordt gewiegd. Warme groet, Erna (ik lees net je bericht , vandaar nu pas een reactie).

 2. Clarinda

  24 maart 2020 at 21:58

  Beste Erna,
  Ik heb je nog niet live mogen ontmoeten, maar ik vond deze mini-retraite van grote waarde. Ik werk dubbel met een baan in het hoger onderwijs en kinderen thuis vanuit het middelbaar en basisonderwijs. Rust ervaren, de tijd nemen, je eigen levensstroom weer terug zien, zijn essentieel. Maar zonder hulp kom ik daar te weinig. Dus dank voor deze inspiratie, die ik ook weer verder heb gedeeld. Hopelijk volgen er meer… 😉

  • Erna

   17 april 2020 at 19:11

   Ha Clarinda, dank voor je reactie en voor het delen. Fijn dat je jezelf gunt om weer contact te maken met je eigen levensstroom. Juist nu, terwijl er zoveel om ons heen is. Alle goeds voor jou en de jouwen! Warme groet, Erna (lees nu net je bericht, vandaar nu pas de reactie).

 3. Irene

  25 maart 2020 at 15:57

  Hallo Erna,
  Dank je wel voor je helende verhaal. Het helpt me om te gaan voelen en ervaren dat ik een keuze heb: mezelf kwijtraken in het grote corona-gebeuren of terugkeren naar mijn innerlijke stilte, dat is wat me het meest raakt.
  Je meditatie ga ik later vandaag beluisteren en kijk er naar uit 😉 om wat je gaat zeggen én ook omdat je een prettige stem hebt!

  • Erna

   17 april 2020 at 21:36

   Hallo Irene, dank voor je reactie. Het is heerlijk om keus te ervaren, dat geeft vrijheid. Alle goeds en warme groet, Erna
   (ik zag net je bericht, vandaar nu pas een reactie).

Gesloten reacties.