bezinning, bezieling, beweging

Een nieuwe kans ?

Vanaf zijn balkon in Rome schreef de Italiaanse schrijver Paulo Giardano in 6 dagen zijn pamflet ‘In tijden van besmetting’.

Hij schreef wat we allemaal zouden ‘kunnen en willen’ opschrijven. Dat het wel zeker is dat óns gebruik van de bossen en de dieren ervoor zorgt dat onbekende micro-organismen vrij komen en op zoek gaan naar een nieuw huis. Dat ze zich op hun tocht niet laten leiden door landsgrenzen. En dat de Corona crisis ons herinnert aan het simpele feit dat we als planeet en als mensheid één zijn.

Op zijn balkon staat een gestorven citroenplantje.

Maar tot zijn opluchting zag hij de afgelopen dagen dat er nieuwe blaadjes groeiden. Misschien krijgen we van onze planeet toch nog een kans. Maar oh my God, wat moeten we daar straks zuinig mee omspringen,


Dick Lieftink

Nu we in de fysieke wereld ons gastenverblijf niet kunnen openen is er de nadrukkelijke mogelijkheid om on-line onze gast te zijn.

Heeft U daarvoor in deze tijd belangstelling, laat het ons weten via dicklieftink@gmail.com

Reacties (2):

 1. Geertruida Litmaath

  10 april 2020 at 21:07

  Wij behoren goede beheerders te zijn voor hetgeen God ons heeft toevertrouwd. Laten we eens beginnen met onszelf eens af te vragen of we niet te veel en te vaak de kantjes er behoorlijk vanaf lopen.

  Beantwoorden
 2. Corry Hoogendoorn

  12 april 2020 at 08:47

  Ik ben bang dat dit zo is,,
  Ook ben ik bang dat het EGO van de mens te groot is om na de regels van de natuur te leven….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *